Stichting

De Stichting Historie Grofkeramiek houdt zich bezig met alle aspecten van behoud van het grofkeramisch erfgoed. Om nu het verleden niet met het verval te laten verdwijnen, werkt de Stichting Historie Grofkeramiek – opgericht in 1991 – aan de conservering van kennis door middel van het verzamelen van documentatie, materialen en producten van deze tak van industrie.

Naast deze hoofdactiviteit organiseert de Stichting activiteiten als excursies, lezingen en tentoonstellingen. Een groep van donateurs ondersteund dit werk. Zij worden twee maal per jaar door middel van een Nieuwsbrief, naast specifieke artikelen op grofkeramisch gebied, van stichtings activiteiten op de hoogte gehouden.   

Daarnaast worden er contacten onderhouden met soortgelijke organisaties in het buitenland. Als voorbeeld dient het jaarlijkse symposium dat onder de vlag van het Bundesverband der Deutschen Ziegelindustrie gehouden wordt op diverse historische locaties en waar landen als Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, België en Hongarije, naast Duitsland en Nederland vertegenwoordigt zijn.