Geocaching

Wat is geocaching?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de echte wereld met elkaar worden gemengd. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten en raadsels. Via deze coördinaten en je GPS-susteem (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport. Hulp kan je krijgen door middel van hints of logjes van andere geocachers. Het mooiste van dit alles is dat je vaak op plekken komt die je anders nooit bezocht of gevonden zou hebben. 

Hoe werkt het?

Je maakt een account aan bij www.geocaching.com. Hier kan je een gratis account aanmaken om een leuke start te maken. Vind een cache op de kaart en lees de beschrijving. (voor caches die gerelateerd zijn met de grofkeramiek kijk in de onderste paragraaf). Lees de cachebeschrijving goed door. Ga op pad en vind de cache. Registreer dat je de cache hebt gevonden en ga door naar de volgende.

Heb je de smaak te pakken, dan kan je een premium account nemen. De kosten hiervoor zijn € 32,= per jaar. Hiermee ontgrendel je meer geocaches. Nog een level hoger? Je kan zelfs je eigen caches verstoppen en zien hoe anderen deze vinden.

Wat heb je nodig?

  • een geocache account
  • een GPS apparaat of smartphone
  • tijd en zin en goede puzzelcapaciteiten
  • gereedschapjes bij de wat moeilijkere caches (dit staat vaak in de omschrijving

Geocaching en shg?

Inderdaad, “met” de SHG kan je dus ook geocachen. Binnen onze vriendengroep zitten een aantal mensen die dit leuk vinden en geregeld doen. Speciaal voor de SHG donateurs is een lijst opgesteld van Geocaches die een link hebben met de grofkeramische industrie. 

Op deze manier kunt u meerdere hobbies met elkaar combineren. Leuk toch? 

De lijst met samengestelde geocaches is te vinden door op de onderstaande knop te klikken. Je hebt hiervoor een account nodig bij www.geocaching.com. Heeft u een cache gevonden die in het thema past? Geef het ons door, dan voegen wij deze cache toe aan de lijst.