sponsoren

Sponsoren

TCKI

TCKI (Technisch Centrum voor de Keramische Industrie) is al meer dan 60 jaar een onafhankelijk onderzoeksinstituut, kenniscentrum en adviesbureau voor minerale grondstoffen en de daarmee geproduceerde bouwmaterialen. Tevens is expertise aanwezig met betrekking tot de daarbij behorende productietechnieken en -processen.

www.tcki.nl/

KNB Keramiek

De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse keramische industrie. De sector omvat zowel nationale als internationale, soms beursgenoteerde ondernemingen, die in een industrieel proces de grondstof klei omzetten in een keramisch product, veelal bedoeld voor toepassing in de bouw.

www.knb-keramiek.nl

Dakpanhandel Koper

Dakpannenhandel Koper uit Medemblik is op het gebied van oude dakpannen, gebruikte dakpannen en nieuwe restanten een van de grootste. Sinds 1982 zijn wij uitgegroeid tot een dakpanhandel met een enorm assortiment tweedehands dakpannen.

www.dakpannen-medemblik.nl

Steenfabriek Vogelensangh

Steenfabriek Vogelensangh uit het Gelderse Deest is nog een familiebedrijf. Al ruim 70 jaar lang wordt het ambachtelijke productieproces van handgevormde bakstenen van vader op zoon overgedragen. Nog steeds worden de gesinterde stenen in een tradionele ringoven gebakken. Elk half uur brengen ervaren stokers met een juiste dosering kolen de temperatuur op de vereiste 1080 C. Na 10 dagen zijn de echte gesinterde bakstenen zichtbaar.

www.vogelensangh.nl

Bogers dakpannenhandel

Bogers dakpannenhandel is de specialist op het gebied van gebruikte dakpannen. Wij bestaan al sinds 1980 en zijn vanaf die tijd gevestigd aan de Kerkstraat 14 in Sprang Capelle.

www.dakpannen-handel.nl

Stephan Schmidt

De Stephan Schmidt Groep is een van de belangrijkste Europese producenten van speciale kleimengsels en mineraal grondstoffen. Wij leveren aan een zeer uitgebreide klantenkring in bouw- en grofkeramiek een klantspecifiek product. Eisen op gebied van gebakken kleur, krimp, wateropname of andere worden ingewilligd. Door tientallen jaren ervaring in ontwikkeling, en mede door inzet van hoogst moderne technologie in kleiwinning en laboratorium, zijn wij altijd een stap voor als het om innovatie gaat. Daarbij oriënteren wij ons consequent op uw wensen. Zo ontwikkelen en realiseren wij passende grondstoffen voor U!

http://www.schmidt-tone.de/

K3Delta

Delgromij is dé specialist in het exploiteren van kleiwinningslocaties. Delgromij levert keramische klei en toeslagstoffen voor de baksteenindustrie. Producten zijn: rivierklei, löss-leem, granuliet, kalkslib, Westerwald klei, minerale grondstoffen (o.a. TIO2 en FE2O3) en vuurvaste grondstoffen. Delgromij maakt deel uit van K3 Delta, één van de grotere producenten op het gebied van zand- en grindwinning.

http://www.k3delta.nl/

BOEi

De Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed, kortweg BOEi, is een particuliere organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen. Deze kernactiviteit is natuurlijk op alle soorten gebouwen los te laten. Het maakt hierbij niet uit of deze gebouwen nu beschermd zijn door de overheid of dat het publiek en/of de eigenaar het monument de moeite van behouden waard vindt.

http://www.boei.nl/

Harm Meijer BV

Harm Meijer kan voor u de meest uiteenlopende werkzaamheden op het gebied van restauratie en onderhoud verrichten. Van gemetselde schoorstenen, tot vuurvaste rookkanalen en ovens, maar ook betonnen schoorstenen behoren tot het werkterrein van de firma. Ook het verplaatsen van schoorstenen of nieuwbouw van schoorstenen den wel ovens vindt plaats, evenals sloop van schoorstenen, wanneer behoud niet meer mogelijk is.

www.harmmeijer.nl

Traditec

Traditec is Nederlands distributeur van unieke dakmaterialen. Traditec levert tevens wereldwijd bouwkeramische oplossingen ten behoeve van herstel- en reparatiewerkzaamheden aan het pannendak met gebruikte dakpannen en op maat producties.

http://www.traditec.com/

European Brick N.V

European Brick N.V | Jan Vanthuyne
Min. Vanden Peereboomlaan 22 | 8500 Kortrijk | Belgien - Belgium - België
tel: 0032 56 25 76 85 | fax: 0032 56 20 52 32 | mob: 0032 495 508 504
europeanbrick@telenet.be

www.brickdoctor.be

Koninklijke Tichelaar Makkum

Koninklijke Tichelaar Makkum is het oudste bedrijf in Nederland. Het neemt zijn lange geschiedenis serieus, zonder zich door het verleden te laten belemmeren. In de loop der eeuwen is een onschatbare bron van keramische kennis en kunde opgebouwd en van generatie op generatie doorgegeven. Klassiek vakmanschap, hedendaags design en toekomstgericht onderzoek hebben in Makkum een duurzaam verbond gesloten.

www.tichelaar.nl

Ginjaar kleiwaren

Sinds 1920 wordt bij Kleiwarenfabriek Ginjaar ambachtelijk bouwkeramiek vervaardigd. Standaard vervaardigen wij schoorsteenpotten en –kappen, kraaienkappen en muurafdekken. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in maatwerk voor restauratie- en renovatieprojecten.

www.ginjaarkleiwaren.nl

Gort "de Pannenboer"

Ons bedrijf is voortgevloeid uit het bedrijf van de oprichter Freek Gort Sloopbedrijf, slopers van huizen en gebouwen vanaf begin 1970. Op 6000 m2 terrein met een hal van 600 m2 staan nu ongeveer 800.000 dakpannen en meer dan 10.000 hulpstukken

www.gort-de-pannenboer.nl/

loo plan

Loo Plan is werkzaam op het gebied van bos, natuur en landschap en groen in en rondom de steden en fabrieksterreinen. Door onze ‘groene’ expertise kunnen we een breed werkpakket aanbieden variërend van quick­scans tot flora- en faunaonderzoeken en maatwerkoplossingen in gebouwen voor vleermuizen en vogels.

www.looplan.nl

Elonisas

Verantwoordelijk voor de (technische) ontwikkeling van de website www.grofkemariek.nl en het technisch onderhoud waarvan een groot deel niet in rekening wordt gebracht.

www.elonisas.nl